Mikä viikko takana! Kuolema kuittaa univelat, vai kuinka?!?

Tiistaina käytiin treeniporukalla katsastaa koirakuiskaaja..Nooh..sanotaanko vaikka näin: "Maney back!" Seura oli kyllä ihan ensiluokkaista, joten ei valittamista.

Torstaina suunnattiinkin jo Laukaalle koulutukseen (työjuttuja siis). Sylvi ja Näpsä pääsi mukaan, sillä ajoin sieltä suoraan Dreamoorin leirille. Piisku valitse mummolan. Äiti soittikin väliaika raportin, joka meni jatakuinkin näin: " Oletko varma, että tämä ruoka riittää? Piisku on jotenkin tosi nälkäinen, se kulkee koko ajan perässä ja ohjaa keittiään. Se syö ruokansa ihan hullun nopeasti ja puree sormista, kun sille antaa nakkeja."

Koulutus oli hyvä ja Anni & Riesa olivat loistavaa matkaseuraa. Treenailtiin vielä illalla hotellin läheisellä parkkiksella, ei menny järin hyvin Syyn treeni. Näpsä taisi tehdä ihan kivasti.

Perjantaina suunnaksi Loppi-Räyskälä-Räyskälän leirikeskus. Ois pitäny kirjoittaa ajo-ohjeet, mutta luotin navia. Vituiks mänt..kirjaimellisesti. Ei siinä mennyt kuin kaksi tuntia elämästä hukkaan. Matkalla muistin myös, että auton uusinta katsastus olisi pitänyt tehdä 3.6 + minulla ei ollut minkäänlaista todistusta siitä, että olin käyttänyt tuota ranskalaista kaunotarta, minkäänlaisessa kuntokartoituksessa. Matka on pitkä silloin kun tienviitoissa alkaa lukea Turku. Saavuin kuitenkin perillä niin hyvissä ajoin, että ehdin vielä treenata tokoa molemmilla. Rakennettiin ihan kehät ja pelit. Sylvin treeni ei hirvittävästi poikennut torstain treenistä ja iltanuotiolla tulikin suunniteltua kunnon blääni lauantain treeniin.

Lauantai aamuna suomen kesä näytti parhaat puolensa, vettä tuli vaakasuunnassa ja tuuli meni luihin ja ytimiin. Yökin oli menny kohtalaisen huonoilla unilla, joten olo ei ollu ihan freesein. Noh, eiku hommiin.

Ekana vuorossa oli keppi-treeniä. Näpsälle täytyy opettaa kepin pito..Tykkää pureskella keppejä..tekee sitä myös lenkillä, joten ongelma oli arvattava. Keppiruutu meni hyvin. Päätin, että tästä keppien opettelusta tulee Näpsälle nyt se ykkösjuttu lähiviikkojen ajan.

Perhe-albumiin: Sisarukset + saksan vahvistus Riimi (kuva: Sanna Hyytiäinen)

Sanna oli järjestänyt meille vepe-koulutusta ja jokainen sai kokeilla omalla koirallaan. Kouluttajana toimi Lea Haanpää. Ossi-iskä näytti eka mallia ja yleisöstä kuuluin vaikuttuneita kohahduksia. Osba oli kyllä super. Olin ihan varma, että a) Näpsä ei tykkää ja b) Sylvi tykkää. Väittämä a-meni väärin. Niin se vaan Näpsäkin ui ja "veti" venettä rantaan, kuten kaikki muutkin sisarukset. Aika bäheitä ja reippaita pentuja. Riimi pikkuinenkin halus ehdottomasti osallistua ja oli kyllä reipas!

Sylvistä oli niin kivaa! Raukka ei vaan oikein eka tajunnu, miksi pitää veneeseen mennä, ku uimallakin pääsee. Ajattelin kyllä alkaa kysellä Syylle treenipaikkaa. Sainkin heti vinkin, että alkeiskurssi ois alkamassa.

Maijalle iso kiitos avustamisesta, olit kyllä aika urhea.

Täh? Ettekö te aijo uida? (kuva: Sanna Hyytiäinen)

kuva: Sanna Hyytiäinen

kuva: Sanna Hyytiäinen

Näppylä uimakoulussa (kuva: Sanna Hyytiäinen)

Näpsä uimakoulussa (kuva. Sanna Hyytiäinen)

Sylvi veneen vedossa (kuva: Sanna Hyytiäinen)

kuva: Sanna Hyytiäinen

kuva: Sanna Hyytiäinen

Ruokailun jälkeen mentiin Hannan, Millan ja Sannan kanssa hakuilemaan. Alue oli tosi kiva: toinen puoli selkää kangasmetsää ja toinen puoli tippui alas jyskästi kolmen kympin kohdalta, nousten taas jyrkästi ylös. Sylvi teki tosi onnistuneen treenin. Treenin ideana oli harjoitella suoria pistoja. Eka maalimies oli kaukana etukulmassa haamuna, toka valmiina ja kolmas tais olla haamu(?) Väliin otin pari tyhjää joista toinen meni hyvin ja toisen vinoiuteen pääsin puuttumaan, jonka jälkeen korjasi hyvin ja teki hienon piston.

Ja sit, eiku jäljellä. Näpsän jälki oli n. 160m pitkä, 45minsaa vanha, kaikilla askeleilla nami (paitsi kulmien kohdilla) ja kaksi kulmaa. Jälki meni (sekin) ihan huipusti. Ei katkassu kertaakaan ja teki kulmat tosi hienosti. Ei häiriintynyt/katsahtanut perässä tulijoita. Sanna kertoi Näppylän olevan ilmetty äitinsä ja tekevänsä kaikki samat maneerit kuin Alli. Ohjeistus: Jäljen pituus tuplattava, kepit ja jana treeniin. Ihana Näppä, tässä se on kyllä aikas etevä..huomioon ottaen kuinka ketanokkainen minä tässä olen.

Jäljen jälkeen tehtiin vielä esineruutu ja tokoa..Viimeistä, en ois kyllä millään jaksanu, mut oli pakko ku oli se blääni.

Esineet mun koirista teki vain Näpsä. Kolme esinettä, niin että näkee. Kaksi ekaa nosti rivakkaasti. Vika woodoo-nukke meinas olla pirun vaikee, mutta saatiinpa murrettua senkin kirous moneen otteeseen viikonlopun aikana. Hah, voiko taas sanoa, että kaikilla meni hyvin..No voi, kun meni. Ja Alli, voi Allia..Se on kyllä sulattanu mun sydämmen jo pelkällä esineruudulla, se on vaan niin upeen näköistä työskentelyä.

Tokoa tein vain Sylvillä ja koko treeni perustu siihen, että pääse pian saunaan. Kaikki oli siis niin helppoa, et sen on pakko onnistua ekalla. Meni kyllä aikas hyvin ja päästiin saunaan. Tosi rento ja kiva treeni, ei yhtään sellasta sm-kiristelyä..

kuva: Sanna Hyytiäinen

kuva: Sanna Hyytiäinen

Siinä kohtaa kello alkokin olla jotain 23, kun kaikkien reenit oli kasassa...Huoh..Saunan jälkeen rillitettiin ja visailtiin. Sanna oli tehny aivan loistavan kieroja kysymyksiä. Itse harhauduin jopa niin, että unohdin Sylvin nimen yrittäessäni saada pisteitä kasaan...Siltikkään en voittanu..

Sunnuntai aamu...Vieläkin virkeempänä kuin lauantaina, keli ehkä himpun parempi. Aloitettiin tokolla, ettei jää taas viime tippaan. Tarkoitus oli treenata kahdessa ryhmässä, mutta sitten tuli hirvee halu nähdä kaikkien treenit, joten reenattiin yksi kerrallaan. Sylvi tais olla ainoa, joka treenasi yhtä aikaa toisen koiran kanssa. Ihania pennejä, mä vähän innostuin olee äänessä, kiitos ja anteeksi!

Sylvin treenin yhteenveto ennen sm-kisoja: Ei istu, en tajua miksi. Ääni tosi herkässä, ku mä oon pikkasen kireenä, tunnarin kanssa oltava tästä syystä varovainen. Asenna saatava kohdilleen ja pidettävä siinä. 

kuva: Sanna Hyytiäinen

Näpsä taas teki seuraamista, jääviä, ruutua (jonka paikkaa ei osaa), metallinoudon ja alo-hyppyä. Näpsällä oli hyvä fiilis ja niin mullakin. Paikalla olossa ei ois tarvinnu olla ihan niin hyvä fiilis..kerkes taas heilutella häntää, katsella kaunista Herttaa jne..Mt pysy kuitenkin. Harkitsen vakavasti sitä namialustaa.

Kouluratsu seuruuta (kuva: Sanna Hyytiäinen)

kuva: Sanna Hyytiäinen

kuva: Sanna Hyytiäinen

kuva: Sanna Hyytiäinen

Metalli & Näpsä (kuva: Sanna Hyytiäinen)

kuva: Sanna Hyytiäinen

Tokojen jälkeen ennen hiilloksen syntymistä kerkes vielä kivasti ottaa esineet. Otin Näpsälle kolme esinettä, joista nostatin vain kaksi. Teki kivasti töitä.

Tarkoitus oli mennä vielä hakuilemaan, mutta aika ja voimat loppuivat ainakin allekirjoittaneelta ihan kesken. Katsottiin vaan jana-treenit läpi Manun säestykseltä. Oli aika pakata kimpsut ja suunnata kotiin.

Tosi kiva leiri ja paikka mitä mainioin. Ihan super hienot maastot. Matkalla ajattelin, että siitä on melekin vuosi kun tätä alettiin suunnitella, et mitäs mä nyt alan sitten odottaa?!?

Selvisin kuin selvisinkin matkasta..Vain kahdet polliisit tuli vastaan..Huomenna katsastusasemalla ja nyt nukkumaan.

Ensi vuotta odottaen: Paula, Näppylä ja se joku elokuviin liittyvä...

PS: Kiitos Sannalle ja Joonakselle leirijärjestelyistä ja huisin kivasta viikonlopusta. Ja Kiitos kaikille muille mukana olleille. Niin ja vielä kiitos Annille kouluttautumisseurasta to ja pe.

PPS: Maija, kiitti muonituksesta. Agirodussa nähdään, tai jos ei, ni pääsette meille joka tapauksessa kylään.

PPPS: Hanna H kiva kun kävit. Voi kumpa nähtäs joka viikko näin usein..Koetataan sopia kunnon rehvit!

Hurja Näppylä hihassa! kuva: Sanna Hyytiäinen