Eilen oli vapaapäivä, kaikista treeneistä. Vietin illan maalla Krissen äidin luona. Ihana paikka, mä niin haluun muuttaa maalle, sitten kun osaan olla siellä kotona. Kerrassaan rento ilta: ulkoiltiin, syötiin ja saunottiin.

Näpsä sai tutustua lampaisiin. Krissen äidillä on viisi lammasta, jotka olivat ihan super kilttejä. Näpsä ei kyllä tajunnu, niistä yhtään mitään. (Onneksi Sanna lohdutti, että harva tajuu ekalla näkemällä) Ainut millo se jotain tajus oli kun ne juoksi pois päin, sillo ois ollu pakko päästä perää. Vähä se yritti niitä tuijottaa, mut sitte rohkeus petti ja oli pakko alkaa syödä lampaan kakkaa. Käydään varmasti kattoo lampaat uudelleen, ennen kuin ne menevät joulupöytään. Tässä aiheesta muutamia kuvia.

Kuva ei ole lavastettu

Kiltit lampaat, tulevat meidän perässä...

Reissun parasta antia Näpsän mielestä oli varmasti Santtu-eno, Topi ja Vänkä, joiden kanssa oli kiva leikkiä. Alla kuvia siitä, kuinka vaikeaa on kuvata 13-vuotiasta whippettiä ja 5 kk bordercollieta. Kiitos ihanalle Krisselle ihanasta illasta.

Miten voi ees saada näin huonon kuvan?

Santeri auringonlaskussa

Paha-silmä

Tästä tykkään, vaikka tää onkin valokuvana tosi huono!

Niin, reissulla sattui muutes vahinko...Näpsä the ahneus, söi ensin tarhasta Topin ruuat, sisältä kissan ruuat ja kakat..ja kaiken kruunasi Santun avonainen ruokasäkki (2kg) Josta katosi ainakin 1/3!!! Yö oli pitkä ja ravattiin ulkona. Ripulille ei onneksi mennyt, mutta niin paljon sitä tavaraa tuli, että päätin ottaa pennun mukaan töihin, jotta saan käyttää sitä välillä ulkona.  Näpsä oli hieno klinikka koira ja ehdin jopa treenatakkin vähän kaukoja ja sivulta maahanmenoa, jota muuten alko tarjota ihan kivasti.

Tänään käytiin sitten Annin kanssa peltojäljellä. Makella oli agilityn alkeiskurssin teoria, (Kyllä, Kepo on menossa acelle starter-kurssille..siellä siis aletaan treenaa aksaa..ilman hyppyjä ja kontakteja tosin, jotain ohjausjuttuja kai?!?) ni kerta oltiin jo Annin suunnalla, ampasin jäljelle. Anni treenas eka Darron ja mä leikin tuomaria.

Näpsälle tehtiin suora jälki ehkä 50-70m?, normaaliaskelilla, joka jäljellä nami(haisevampi) ja lopussa namirasia johon piti käydä maahan (Tähän Annilla oli keppeihin liittyvä idea, jota aijon kyllä kokeilla.) Jälki ajettiin tuoreeltaan. Ajo ihan tosi hienosti, alussa oli isompi palkka ja siitä se sitten lähti ja nyt se eteni keskittyneesti. Olin tosi lähellä koiraa, enkä antanu sen rynniä, kun alko syödä löysäsin liinaa..Voi toista, siinä se iloisesti heilutteli jälkeä, haistellen lähes joka askeleen. Tällä siis haetaan sitä tarkkaa jäljen ajoa ja keskittymistä. Lopussa käskin koiran maahan ja avasin rasian ja annoin sen syödä.Well Done!

Anni antoi lisäksi ohjeita ja paalunkin lainaan, kuinka edetä nyt pellolla ja kuinka keppejä aloitettas tolla rasia-idealla. Kiitos taas kovasti avusta ja neuvoista, tällä kertaa sain pitää liinasta kiinni jo ihan itse.

Lauantaina ois Sylvin kanssa haku-kokeet..Hiukka huolettaa..se taas viime yön hoiti niitä sen näkymättömiä pentuja, vaikka mä kyllä sanoin sille, että ne on lähteny jo ommiin kottiisa. Hitto! Nytkin se makaa tuolla sohvalla, nukkuu ja nuolee mahaansa.

ps. Näpsä tänään punnittu 10.4 kg..Onko se kitukasvuinen siaruksiinsa verrattuna?