Joo, tuskin saan koskaan muokattua niitä videoita tänne...Plaah. Ihana viikonloppu takana. Hurjasti mukavia treenejä.

Lauantain haku-treenit

Lauantaina pidettiin haku-treenit. Sylville kenraalit ja Näpsälle jotain uutta, eli hajun hakuja.

Sylville kenraali treeniin ekaan etukulmaan maalimies kisamaisesti ja sitten parit tyhjät ja kakkos maalimies maakuoppaan. Sitten taas pari tyhjää ja takaulmaan maalimies. Näiden kahden vikan piti olla haamuja tms, mut ei sitten ollukkaa. Muutoin kai ihan ok, mutta pistot vinoja taas..Lisäksi jäi vikalle maalimiehelle syömään paskaa! Ou jee! Maalimiesmotivaatiota nostettava siis.  No mut pääasia, etten hermostunu ja sain korjattu/puututtua asioihin. Hyvä näin.

Näpsällä otettiin harppaus eteenpäin > hajun hakuja x 4 tallatulle alueelle. Joo, nyt ymmärrän miksi ihmiset ovat lasikoja tekee näitä. Sä oot niin solmussa sen vetävän koiran ja liinan kanssa siellä metässä, et ei oo mittää järkee. Vasemman puolen maalimiehet tai ottaa silmillä ja teki sellasen haku-kaareen = työskentelyä väärään suuntaan. Kahdessa muussa meni suoraan. Täytyy olla tarkkana mistä kohtaa löhettää, ettei tuu tollasta banaania. Muutoin varsin mallikkaasti, lähetykset n. 10-20 metristä.

Sunnuntain jälki ja esineet

Anni pyysi treenaamaan jälkeä pellolle, ihan huippu keli ja huippu pellot. Kiitosta vaan kutsusta ja neuvoista, kiva kun joku seurasi treeniä. Hiukka jännitti tajuaako haku-päivän jälkeen mitä ollaan menossa tekee, mutta tajus heti, ku laitoin valjaat päälle. Uskomaton eläin.

Näpsän jälki puoli kaari jaa-a--en tiedä kuinka pitkä ja noin 20 min. vanha. Meni hyvin! Eka olin laittaa, väärästä kohtaa, mutta koira kyllä tiesi, mistä se jälki menee. Anni neuvo kädestä pitäen jarrutusta ja hölläämistä. Annilta saatiin kovasti kehuja, on kuulema uskomattoman hieno jälki-penne! Kovasti kehut lämmitti mieltä, kiitos niistä.

Tehtiin vielä yksi suora jälki, ideana oli näyttää mulle etenemistä..Eli askelmitta nyt normaaliksi, nami hiukka suuremmaksi ja sillä sitten eteenpäin.

Sylvi otti pellolla vielä esineet. Näki kun Anni vei ne ja kiljui ilosta. Ei oikein meinannu pysyä alueella. Kohtalaisen hyvin nosti kaksi ekaa, mutta viimenen oli tiukassa. Alko jo komentaa jne..et mee ite, ei siellä mittää oo. En antanu helppiä vaan sitkeestä lähetin hakee...Nooh nousi se lopulta. Ei siis mikään varsinainen mallisuoritus.

Kävin vielä Annilla kahveella ja näytettiin Juhalle seuraamista..Viisi senttiä liian takana, sanoo koetuomari...Vedä kättä eteenpäin. Selvä!

Agility

Sylvin kanssa agility treenit iltapäivällä, omatoimi treeni. Treenattiin takaakiertoja ja kontakteja, pikku radalla x 2. No joo, olihan siinä hetkensä...Ärsyttäväää, ku ei oo aikaa treenata tätä lajia enemmän.

Tokoa med Neiti Näpsä the kakkakepponen

Kävin vetää treenejä hallilla ja otin Näpsän mukaan treenaa mm. odottamista. Kääk, en oo tajunnu, ettei se oo hallilla häkissä odottamista treenannukkaa..Ei todellakaan ole hiljaa vaan vinkuu. Mietittiin Annen kanssa, että perustetaan hallissa rauhassa olo treeniryhmä ja ruvetaan kutoo vaikka ruutunauhoja. Tätä täytyy siis treenata.

Näpsä treenas kahdessa osassa ja taas tuli kakka, vaikka kotona olin pihalle " ei treeneihin lähtevän oloisena" se silti tajus jostain, että ollaan lähössä treenaa, eikä malttanu tehä. Tälle asialle täytyy nyt oikeesti keksiä jotain.

  • Seuraamista, pyllyn liiottelua, muuten kivaa.
  • Ruutua, joo karkkaa ja koko ajan. Kiva, että intoa.
  • Kiertoa metallilla ja ilman. Siinä stoppia ja eteentuloja.
  • Metalli vauhti noutona. ok.
  • Maahanmenoja ja siellä pysymistä. Ei oikein sujunu. Lisää treeniä.

Tauko

  • Hyppyä, pallolla..ei olla paljoa treenattu tätä.
  • istumista ja siinä pysymistä
  • stoppia

Näpsä sai sunnuntaina niin paljon kehuja kaikilta, että suorastaan ui siinä siirapissa. Mutta onhan se varsin pätevä tyyppi.

Eilen mietin Näpsän Do-listaa tälle kuulle:

  • Sivulletulossa nami pois
  • Seuraamisessa enemmän irti namista ja kädestä
  • Paikalla makuu ja istuminen
  • Makuun kädet edestä pois ja perusasennosta makuuta
  • Sivulla jättöliikkeitä
  • Jokohan sitä noudon loppuosaa ja pitämistä pitäs alottaan

Siinähän sitä työnsarkaa alkaa olla, niin ja tuolla hallilla häkissä hiljaa olemista, se on pakko saada kuntoon. En nääs kestä yhtään metelöintiä.