Tehtiin Outin kanssa treenimatka Varkauteen Varps areenalle, paikalla meidän lisäksi Satu ja Reetta. Halli oli hieno ja kahviakin oli tarjolla, Wau mikä palvelu. Erityiskiitos Satulle, kun jaksoi kommentoida ja neuvoa meitä taas kerran; Kiitos ja kumarrus. 

Seuraaminen. Päänasento mennyt taas huonoksi ja edistämistä edelleen. Korjausta eka narpalla ja sitten namilla. Namilla parempi. Täytyy vaan muistaa oikeanlainen palkkaus, eli nami suussa ja tiputus kädestä.  Lisäksi treenattiin täyskäännöksiä, mulle uusi tapa kääntyä ja tässä kanssa nami apuna. Sama juoksusta aiheutti mulle päänvaivaa, en osaa niitä askeleita.

Keskustelua uuden idarin päänkäännöstä ja siihen venkkejä, täytynee kokeilla kotona.

Luksetulon lähtönopeuteen tuli uutta vinkkiä. Koira maahan itse puoleen väliin ja karkuun pallon kanssa. Hyvä, hyvä, jospa tuo sininen oppisi vihdoinkin juoksemaan. Lisäski tehtiin niin, et menin sitten itse perusasentoon. Harmi kun en itse nähnyt, mut Satu sano, et se juoksi...hyvä niin, toivottavasti pitää ton.

Tunnarin pureskeluun itselle malttia ja ei vielä kävelyä, ainakaan muualla kuin kotona. Tunnarin muussa osuudessa täytyy olla noepampi, ettei ehdi pureskella kapulaa.

Ohjattu: Tänään ei venkoillut kapuloita viedessä, mutta inahti kerran ja sai siitä heti palautetta. Kääk, mun koira ei osaakkaan merkkiä...Tiesin kyllä, et paikka on liian kaukana. No tätä vahvistetaan nyt eka namilla ja sitten pallolla. Pallo koiralle koppina, ettei ala peruuttaa vieläkin lisää.  Merkki jankkauksen jälkeen sai hakee oikean kapulan, se meni kivasti ilman ääntä.

Tässä välissä Outi treenasi Tompan ja sitten mä otin vielä ruudun, ku ajattelin ettei se löydä sitä uudesta hallista. Olin valitettavan oikeassa. Juoksi liikaa minuun päin ja paikka oli heikko ja liian edessä.  Tätä jankatessa turhautui ja alkoi pitää merkillä ääntä. Menin ruudun ja merkin väliin ja sieltä ruutuun lähetys onnistuikin jo suorempaan ja ilman ääntä. Täytynee siis käydä enemmän vieraissa paikoissa treenaamassa ruutua.

Paikalla oloissa Villen kanssa ( Välihuomautus eiliseltä, et eilen meni istumisessa maahan ja maasta ei noussu ekalla ylös). Nyt Paikallaolot muutoin ihan ok, mutta haisteli molemmilla kerroilla pari kertaa maata.

Muita huomiotavia asioita mistä puhuttiin, oli mm. kiltinihmisen "vihaisuus."  Lähinnä siis luoksetulon karkailusta oli puhetta, et ei sais olla siitä niin vihanen jos opettaa juoksua..Vaarallisilla vesillä liikutaan nyt tässä kohtaa, ettei vaan menis multa liiaksi lepsuiluksi, allekirjoitan. Muutoinkin luoksetulo aiheutti itselleni paljon pohtimisen aihetta, hyvä niin. Totuus on varmasti se, etten ole koskaan sille oikeasti opettanut, et pitää JUOSTA luokse. Hienoa jälkiviisautta.

Hitto, miten kiva treeni, kiitosta vaan kamuille.