Perjantai iltana treenattiin Virpin, Sallan ja Vilman kanssa tottista Suunnistajanpuiston kentällä. Vettä tuli kuuroina ja ihan sikana.

Sylvi treenas mun koirista ekana, aloitettiin taas sen ampumisen testailu.

  • Seuraamisen ekaan ampumiseen reagoi korvia heilauttamalla, muutoin ok. Käytin sitä tekniikkanarua. Se toimii aikas kivana nostattajana Sylvillä.
  • Istua ei voinu kun satoi vettä
  • Maahanmeno saisi olla nopeampi (kuin tuomarin suusta)...
  • Seisomista treenattava hiljaisemmalla juoksulla ja käsiavulla. Taka palkka hyvä tässä.
  • Noudot ok, mutta esteellä ja a:lla sanoo hypätessä mur, mur..Ajattelin sallia sen, kunhan se pysyy vain sellaisena ponnistus äänenä..Ei saa levitä siis joka kohtaan liikettä...ja hiljaa pitää lähtee.
  • Eteenmenossa, alkaa varmaakin pikku-hiljaa tajuta mistä ja milloin palkka tulee.
  • Paikallaolo ampumisen aikana ok. Olin itse näkyvillä.

Näpsä

  • Ampumista, eka leikkien ja sitten seuraten..Karvakaan ei värähtäny. Oisin ollu kyllä pettyny, jos ois reagoinu.
  • Seuraamista, ei päästä nyt namista irti ei millään..Täytyy vaan odottaa, et tajuis.
  • Istumisen muistuttelua.
  • Seisominen kivasti.
  • Maahanmeno sika nopee, siitä patukka.
  • Luoksetulon pysymistä ja eteen tuloja. Eteentulo tarvitsee lisää muistutusta, siitä kuinka lähelle sen haluan.
  • Nouto, pitkästä matkasta palautus vielä epävarma...könöttää, hyppää jne.
  • Niin ja loisteliaaksi lopuksi juteltiin ja Näpsän piti hillitä itsensä siinä käskyllä..Oli muuten pikkukoiralla vaikeeta, mut pysy.

Tänään olin majalla Toko-kokeessa sihteerinä ja apuna. Sylvi sai kunnon paikallaolotreenin, kun sai toimia EVL:n, VOI:n ja AVO:n paikallaolo kaverina. Hyvin kai ne meni, viimeseen kehään menoon Sylvin ilme muuttuu tyyliin: "Ei jumalauta, taasko paikallaolo?!? Eikö me oikeesti tehä tänään muuta?!!!" Oli hyvä treeni Syylle, ekassa paikallaolossa pääsin jopa vähän kisatunnelmaan.

Kokeen jälkeen kävin polkemassa jäljen Mariannen valmiiksi katsomasta paikasta. Jälki vanheni 45 minuuttia ja reenattiin sillä aikaa vähän tokoa ja tottista.

Näpsä suoritty lyhyen seuraamisen ja paikallaolon Pipsan ja Riian välissä. Paikallaolo aika oli huomattavasti pidempi kuin kahdella aikaisemmalla kerralla. Paikallaolo on kyllä mennyt eteenpäin huimasti, vaikkakin nousi kerran istumaan ja heiluttamaan häntää. Kokonaisuus oli kuitenkin kuunalkuun verrattauna rauhallisempi.

Sylville reenattiin ampumista, taas ekalla pieni reagointi. Kävin kaikki liikkeet läpi ja tänään jäävät olivat parempia. Esteillä piti antaa hiaman mölinä palautetta ja tekikin ihan kivasti huomautuksen jälkeen. Odotti niin kovasti esteille menoo, et ei huolinu nameja...höh. Eteenmenossa kaarsi ikävästi vasempaan laitaan, luulen et muisteli kentällä kokeessa ollutta ruudun paikkaa. Kävin näyttää paikan ja sinne paineli, nyt ei muuten millään kerralla ennakoinut maahanmenoa, peukut siitä! Marianne oli kiltti ja taputti maahanmenon jälkeen, hyvin pysy.

Sitten oli vuorossa Näpsän jälki. Jälki oli 190m. pitkä, kahdella kulmalla, joista toinen oli sellanen, mitä en oo koskaan sille tehny. Namia vaihdellen matkan varrella. Nyt paljon rauhallisempia aloitus ja koko jäljestys. Söi jopa nameja jäljellä. Eka kurvi meni hienosti ja siinä vaikeassa osasi hyvin hakea jäljen. Luulen, et mun pitää antaa sille pikkasen liinalla tilaa, niin silloin se on rauhallisempi. Kerran, ihan alussa kääntyi kattoo meitä ja jatkoi jäljestystä, en tiedä miksi teki niin. Osasi arvostaa loppupalkkaa. Mariannen sanoin: "Vitun hyvä. Kyllä siitä jälkikoira tulee." Meni siis vissiin ihan ok...Itse kun olen niin vihreä näissä hommissa.

Näpsän jäljen jälkeen ajattiin Pipsan jälki ja tarkoitus oli vielä treenailla vielä molemmilla tokoa. En jaksanu, treenasin vaan Sylvin pakolliset eli ne vaikeet noudot.

  1. Metalli tasamaan..Päästi nostossa äänen..Jätti kapulan ja meni liehittelee Mariannea! Voi porsas..meni niin hämilleni, etten osannu ees suuttua. Toka taas ok. 
  2. Hyppynouto, päästi ääntä.Varasti silti kapulalla ja jäi kapula suussa nojailemaan esteen taakse. Siis ihan oikeesti, se nojaili esteeseen. Mikä sika!!! Kultapossukerhosta lähetetään taas mitalli sen kultaisemmalle jäsenelle. Oikeesti ei ollu varmasti ihan viisasta, mut revettiin nauramaan! Toka oli taas varsin mallikas.
  3. Tunnari ympyrässä, en tienny missä kapula on. Alussa jotain säätöö, mutta haisteli hyvin ja palautti huonosti. Hinkaan palautusta nyt jossain muualla. Sivulletulo eestä on muuten aikas hieno!

Kivat reenit ja muutoinkin kiva päivä! Kiitos Mariannelle.

ps. Virpille vielä isot onnittelut toko-uran korkkaamisesta, hienoista ykkösestä ja luokkavoitosta!

pps. Ja käytiin Hesellä ja en oo vielä ainakaan ihan hirveen kipee