Oltiin eilen Hannan ja Hertsyygelin kanssa Varkaudessa treenaamassa. Ihana ilma, ihan tuli hiki. Kiitosta Hannalle vesihuollosta, meikäläisen tää kesä taas yllätti.

Mentiin eka tokoilemaan alakentälle. Tein molemmilla koirilla kaksi settiä.

Sylvi:

  • Seuraaminen: Paljon pysähdyksiä. Alko yrittämään loppua kohden.
  • Luoksetulo: Takapalkalla, pelkkää stoppiä. Eka vähä huono..Toka meni jo paremmin, kun oli merkki missä pysäyttää koira.
  • Istuminen, ei kääntyilly, mut valmisteleva osuus huono..Seuruutin pidempään, ni alko yrittää.
  • Tunnari, niinpä tietysti..Tässä kohtaa, ku sm:iin on liian vähä aikaa, kannattaa lakata haistelemasta ja tuoda vääriä. Muistutustreeni usealla kapulalla tuotti toivottavaa tulosta.

tauko

  • Ruutu evl-liikkeenä, kokonaan ja palkatta. Muutoin ok, mut jouduin antaa kaksi maahanmeno käskyä. Tätä täytyy siis treenata, ku on alkanu tekee tollasta.
  • Hyppy ja nouto. Hiljaa ja hyvin, sai palkan.
  • Kaket: Sarjaa, joka onnistu hyvin, ihme juttu.
  • Metalli, tänkin teki hiljaa, mut tuominen oli niiin hirrrrveen vaikeeta, hirrveen hirrrveen painava kapula muka.

Perus-Syy siis...Ei yllätyksiä.

Näpsä:

  • Seuraamista, nami vasemmassa lahkeessa ni onnistuu, mut heti kun alkaa siirtää oikealle, alkaa lokinkivittäjän katse puskea päälle. Pitkä ja kivinen tie. Positiivista on se, että edes jollain olen saanut sen paranemaan.
  • Ruudun paikkaa alustalla ja ilman. Tämä treeni onnistu ihan ok. Otin paikkoja eka sivusta ja alustalla, sitten edestä alustalla ja ilman.

tauko...Sika, sika sika..Oli ihan kuriton autolle mennessä. Ei tullu luokse, hiihteli, kusi ja haisteli. Annoin vähän tukkapöllyä ja toistamiseen autosta karkaamisesta. Ärsyttävä teini. Toivottavasti tää viestii vaan siitä, että sen ekat juoksut ois alkamassa. Tosin otti tästä onkeensa ja toinen osio menikin jo ihan kivasti.

  • Paikallaolo, lyhyttä pätkää ja läheltä. Tuppaa kääntelee päätään ja koetin palkata vain niistä oikeista suorituksista. Hertta pysyi hienosti paikallaan, häiriöistä huolimatta. Hyvä syrre!
  • Tasamaanouto sorvatulla. Ekalla jäi haistelee ja toi kapulan ravilla. Otin vauhtinoutona x1, ja se oli ok. Sen jälkeen normikin oli ok.

Tokottelun jälkeen mentiin tekemään vielä esineet meidän Mervin lähimaastoon. Iski sisarkateus! Mun sisko asuu niin huippu paikalla, et ei paremmasta väliä. Mitkä maastot jaihan vieressä. En muistanukkaa, et ne on niin hyvät. Plus, siellä on peltoa ihan vieressä. Täytyy selvittää, kuka ne omistaa.

Näpsän esineet:

Hanna vei esineet alueelle (50x 50) niin, että yksi oli edessä, toinen keskellä ja kolmas takakulmassa. Näpsä haki tosi hienosti kaksi ekaa esinettä ( eka takaa ja sitten keskeltä), mutta etu esine oli tosi vaikea. En oo varmaan koskaan treenannu, etuesineitä..Mut nosti senkin viisas penne. Se vaan on ihan pirun hyvä näissä maastoissa, vaikka itse sanonkin.

Sylvi aloitti perinteisen esitän esine-etsintää leikin. Meinas lähtee järki!!! Nosti ekan hyvin, sitten pissitti ja kakatti..sitten muka haisteltiin, veti varmaan vaan ulospäinhegitystä ja esitti...Plaah. Taidan olla treenaamatta näitä esineitä ja antaa sen vaan katsella, ku muut treenaa. Se osaa kuitenkin ihan hyvin hakee niitä, jos haluaa.

Kiitos Hannalle ja Hertalle seurasta!