Ekat kokeet haussa ja paahtava helle. Jännitti ihan pirusti, mutta onneksi ja iloksi koepaikalla vallitsi leppoisa savolaistunnelma ja ei enää jännittänyt ihan yhtä paljoa.

Ensin oli tottikset ja me saimme aloittaa. Tottis oli hiekkakentällä polttavassa auringossa ja hiukka mua jännitti, myönnettäköön. Seuraaminen alkoi tahmeasti, mutta vauhdin muutosten jälkeen ihan ok. Käännöksiin en itse ollut tyytyväinen vaikka tuomari sanoikin niiden olleen erinomaisia. Istuminen meni ok, olisi kuulema saanut olla nopeampi. Maahan meno istumisen kautta (oho?) ja luoksetulo siitä aika Syyn näköinen, mutta kuitenkin suoraperusasento, johon olin erityisen tyytyväinen. Maasta nouto, ääntä..pientä puremista luovutuksessa, mutta tuomari ei näistä sakottanut. Hyppy nouto, taas ääntä ja lisäksi ponnisti esteestä takastulo hypyssä. A olikin sit aika erikoinen, ei mitään käsitystä miksi se kiersi MENNESSÄ ja tuli sit hienosti a:n kautta takas kapulan kanssa. Eteenmenossa oli hiukka epävarma saako mennä ja vauhti oli hiukka normaalia hitaampi, mutta kuitenkin eteni laukalla ja meni ekalla maahan. Paikalla olossa ei kommentoitavaa, onneksi se oli edes varjossa, niin ei tarvinnut koiraa enempää paahtaa. Tottiksesta 86 pistettä.

Esineet kauhukseni pellolla ja eihän me mitään sellasta olla treenattu. Alueen keskellä oli sellanen saareke pidempää heinää, puita ja kiviä. Aikansa juostuaan Sylvi raukka etsi sieltä kovasti jotain..Voi raukkaa, toinen oli niin pihalla, mutta kuitenkin yritti vaikkei tiennyt yhtään mitä piti etsiä, Ei siis yhtään esinettä. Tuomari antoi kyllä hirmuhyviä vinkkejä ja näitä täytyneekin jatkossa hyödyntää valmistelussa esineruutuun. Lisäksi me ollaan niitä treenattu niin vähän, et tiesinkin tän olevan meidän heikoin lenkki. Tähän täytynee panostaa.

Maasto oli meillä porukan viimeisenä ja klo oli varmasti jo lähempänä 23..Onneksi odottelu aikana oli hyvää seuraa, varjoa (auriko oli jo laskenut) ja ei yhtään itikkaa. Menin metsään sellasella asenteella, et perkules.Ne maalimiehet on noustava! Valmistelin Sylvin ottamalla pikku seuraamista ja palkkaamalla narulelulla, en antanut sen syödä heinää tms.. Aloitin maaston vasemmalta puolelta (maastona siis minulle tuttu rata, helppo ja oikein hyvä), jonne ei todellakaan mennyt etukulmaan vaan ampui suoraan takakulmaan, ensin yritin huutaa pois, mutta oli selvästi hajulla,joten annoin olla rauhassa..Kun ei ruvennut kuulumaan kutsuin pois. Jälkeen päin kuulin, et se oli käynyt takakulmassa olevassa Sulo roskis umpparilla, mut ei ilmaissu kyllä mulle..Oisko ollu hiukka epävarma/kutsuinko juuri pois ?!? No jokatapauksessa, laitoin sit oikealle puolelle etukulmaan ja sinne hieno pisto ja eka mm ylös. Se meni oikein mallikkaasti, mitä nyt itse olin solmussa liinan kanssa. Yritin uudestaan vasenta etukulmaa, ei lähtenyt kunnolla joten kutsuin pois.  Keskilinjalla selkeästi haisteli paremmin oikeata puolta ja kerrankin uskoin koiraa ja annoin sen mennä. Sinne ihan tosi tosi hieno pisto; suora ja hienosti käänsi oikeaan suuntaan.  Meinasin jo kutsua pois, mutta huomasin, et häntä alkoi heilua ja oli saanut hajun, joten annoin mennä. Sielä se sitten saapui rullan kanssa. Rullaa ei tuonnut ihan perille, mutta ei tiputtanut meidän pisteitä. Toisen maalimiehen jälkeen tsemppasin Sylviä klinjalle mennessä ja päätin lähettää siitä, mistä oli tullut aikaisemmin pois ja kappasvaan..Sieltä tultiin rullasuussa ( taaskaan rulla ei tullut ihan perille saakka, tähän täytyy kiinnittää huomiota). Tidii! Kaikki kolem ukkoa. 159 pistettä. Pisteitä tiputti, se kun oli käynyt mm aikaisemmin, eikä ilmaissut ja kun ei oikein tahtonut mennä sinne puolelle, lisäksi voimaa tekemisessä olisi saanut alla vielä lisää. II-tulos ja HK1...

Parasta oli kyl varmasti se, et Sylville jäi hyvä mieli maastosta ja oli sen oloinen, et olisi voinut tehdä vielä lisää ja haki kontaktia..Nyt on siis testattu sekin, mitä tapahtuu kun se ei saa palkkaa mm:ltä

 

Tänään kävin sit ottamassa Outin kanssa palauttavat kivat tottikset ja teki oikein kivasti, jopa tunnarin ja kaken! Tiistaina siis tokokoe. Lisäski näin tänään Hannaa, Enniä ja Heimoa..Kiva ois ollu jutella enemmänkin. Huomenna taidataan käydä yhdessä treenailee, tosin itse en taida ottaa kuin luoksetulon. Lepopäivä ennen kisoja. Noiden kisojen jälkeen Syy saa kyl levätä..treenataan vaan vähän ja helppoo.