Oltiin haku-kokeessa Leppävirralla tai pikemminkin Konnuslahdessa tuomarina toimi Vesa Häkkinen.

Koe alkoi tottiksella. Hanna muut en kuvasi tottiksen, joten toivottavasti saan sen joskus linkitettyä tänne. Voittajaluokan koirat suoritti ekana. Sylvi oli jo ennen ilmoittautumista outo, se näki parinsa Nitan ja alkoi väistää sitä..Ihmeellistä en tajua. Koskaan ei kuitenkaan ole sattunut mitään. Sylvi ekana paikalla olossa..oli edelleen outo, kuten koko ilmoittautumisen ajan. Ekalla laukaksella lähti sitten sieltä paikalla olosta. Voi video!

Sain kuitenkin jotenkin koottua itseni ja koiran ja seuraaminen oli aikas ok. Ei reagoinut laukauksiin, mikä oli hyvä asia. Istuminen aika perus Sylviä eli ok. Maahanmenossa jäi istumaan ja tuli jotenkin vinoon eteen..Hienoa..jo kaksi liikettä puuttellista..Seisominen huono..saatiin kuitenkin yllättävän paljon siitä.  Noudot muutoin mallikaat, mutta piti ääntä..Tähän pitäs nyt keksiä jotain..nimittäin treeneissä ei ääntele..kun varmistelen asiaa.  Eteenmenossa sössin itse lähetyksen kanssa (jäin odottamaan tuomarin lupaa lähetykseen, vaikka sellastahan ei siis tule, urpo minä) ennakoi maahanmenoa..74 p...Ihan ala-arvoinen suoritus. Hei, hei ykköstulos!!!

Esineet pellolla. Hanna vei eka yhden esineen viereiselle pellolle, ni tulipahan reenattua..ei nääs vieläkään olla reenattu esineitä pellolla. Ois kyllä pakko saada luvat jollekkin pellolle.. Nosti kaksi ja sitten loppui aika..Tosi tahmeeta menoa, ei meinannu käynnistyä millää. Olosuhteet olivat mitä mainioimmat, sivutuuli ja kaikkee..18p.

Ja sitten...meidän varmin osuus...IHAN JOTAIN HIRVEETÄ. Ei irronnu millää kunnon pistoille, ehkä kuusi kunnollista pistoa ja loput paskaa. Meni johonkin max 10 ja käänty, välillä meni vaan viisi metriä.Tohmo ihan sikana, en oo ikuna kokenu ton koiran kanssa mitään noin kamalaa. Ihan kuin ois noussu loputonta mäkee ylöspäin umpihangessa. Nosti kyllä kaikki ukot..mutta ei siis liikkunu yhtään. söi välillä mustikoita jne..200 metrin kohdalla meinasin keskeyttää, mutta päätin jatkaa loppuun saakka (kun tuomarikaan ei keskeyttäny, se kuiteskin kerkes miettiä jo sitä) 143p. Lopputulema 235p. III-tulos ja HK3..Ei paljoo koulari lämmittäny.

Tällaisen kokeen jälkeen on pakko hiukka nollata ja miettiä, että mitä sitten..Mutta koira ei tosiaankaan ollut oma itsensä. Todella outo..aloin kyllä miettiä, että onko se kipeä(tuskin) tai sitten (tämä voisi olla parempi selitys) valeraskaana?!?

No mutta ilta jauhettiinkin asiaa Hannan kanssa mökillä saunoen ja Heimon HK1 juhlien..ja eikun paikalliseen! Kiitti Hanna ja Heimo seurasta ja avusta! Niin ja kiitti EK avauksesta..jospa sitä minäkin..joskus..Näpsällä kenties.. Oli tosi mukava viikonloppu..vaikka jälkitauti kestää taatusti ainakin kolme päivää.

Neiti Näpsä vietti 16 viikkois synttäreitä Heimon kanssa, mukavaa näytti olevan ja tulivat hienosti juttuun! Näpsä sai treenailla kisojen odotteluaikoina parikin kertaa ja hyvin meni, vaikka oli taas uusia häiriöitä ja ensimmäinen sorsan metsästys päivä.

Alusta alkaa olla aikas hyvä, joten taidan laittaa ruutua kehiin.merkkiä mietin vielä..Olen nyt opettanut naksulla, mutta se ei ole edistynyt toivotulla tavalla. Kapulan luovutus asiaa pitäs katsastella..tekisikö sille jo jotain. Seuraamisen ruotsin ympyrä sujuu aikas kivasti..siirtää itteesä kivasti ja selkeästi vähemmillä pompuilla, kuin ennen. Pitää muuten näyttää jollekkin sen seuraamisen päänasentoa..mulla on jotenkin sellanen olo, että se on outo..ei kai vaan taas Paula ole opettanut koiraa pitämään pääulospäin kontakstia, siinä oon muuten ihan pirun hyvä. Maahanmenoa pitää skarpata, oon nääs kateellinen Nooalle, jolle ei tarvii kyykkiä enää.  Asennetta pitää vielä rakentaa..Täytyy muistaa leikkiä enemmän. Mutta on se kyllä aikas kiva penne. Kiva sitä on opettaa.

Näpsän hampaat muutes..Oih, pääsisi kyllä lipunreijittäjäksi milloin vaan kun uudet i-hampaat on niin söpöt, vielä yläpurentaisessa suussa. Toinen Näpsän toiveammatti vois olla tullilla tupakki-koira..On muuten niin hulluna tumppeihin! Ja tekee muuten tarkkaa työtä löytääkseen niitä. Toinen vielä pelottavampi harrastus on sienien kanto..Tää on oikeesti paha..ettei vaan ottas jotain myrkyllistä sientä.

Kuvia ois kiva laittaa, mutta tähän hätään niitä ei valitettavasta ole..myöhemmin sitten.