Ei menny ihan niin putkeen kuin voisi otsikosta päätellä...Plaah.. Nälkä kasvaa syödessä, vai miten se meni. Oltiin siis eilen la haku-kokeessa Iisalmen ja jopa Vieremänkin takana. Koe oli Ylä-Savon SPL:n järjestämät ja tuomarinaiin  Mikael Kallio.  Maastot ja puitteet oli oikeesti huikeet ja saatiin vielä käyttää paikallisen metsästysseuran ( jonka maastoja kisa-alueet olivat) lämmintä kotaa ja juoda nokipannukahvia ennen ja jälkeen maastojen. Vettä sato koko päivän ja oli ihan sairaan kylmä. Maastossa ukolilla ei tuullut ja satoi tihkua, esineet tuuli hienosti takaa, eikä satanu ja tottiksessa tuli sitten saavilla vettä.

Aloitettiin maastoilla ja henkilöhaulla. Alue vaikuti mun ja kaikkien muidenkin meilestä tosi lyhyellä ainakin oikealta puolelta Ainakin minun silmään näytti, että oikeanpuolen etukulmaan on vaan 30 metriä matkaa.  Keskilinja kaarsi rinteessä hiukka oikealle ja nousi pientä rinnettä ylöspäin.

Laitoin Sylvin eka vasemmalle puolelle, jonne teki hienon ison piston, jonka jälkeen nenä pystyssä yritti ylittää edestäni keskilinjan nenäpystyssä, oli selkeästi hajulla. Sain porsaan kiinni ja alitoin kuitenkin etukulmaan, jonne ei tietenkään mennyt suoraan vaan käänsi n. 20 metristä keskilinjan suuntaisesti, kun olihan sillä se haju. Huusin pois ja laitoin samalle puolelle hiukka edempää ja nosti umpimm:n (maalimies oli camolla peitetyssä häkissä). Ilmasu, näyttö ja haltuunotto mallikkaita. Tuomari jopa sanoi, et voi harmi kun, sait sen tottelee..en tiedä miksi se noin sanoi. Laitoin toisen vasemmalle ja sinne taas hieno ihana laatikko. Taas keksilinjalla hiukka hankaluuksia saada koira sivulle ja uuteen lähetykseen..Ei se siellä mitään juoksennellu, mut kuhan haahuili. Sit taas oikealle ja sieltä sai hajun ja ilmasi taas hyvin toisenkin ja avoaisen maalimiehen.  Haltuunotto taas mallikas.

Tässä kohtaa oltiin menossa jossain hiukka yli 100 metrin ja lähetin vasuriin ja oikeeseen tyhjät, jostain syystä oikean tyhjät oli koko ajan huononpia. Sitten olin jo melkein takarajalla ja laitoin vasemmalle, olin jo huutaa koiraa pois, mutta onneksi huomasin, että se oli hajulla. Jee, vika mm, ilmasu ok, muut näytölle jouduin antaa toisen käskyn. Aikaa meni noin 10 minuuttia.  Tuomari tiputti työskentelystä, Käskytin liikaa ja Syy ei kaikenlisäksi totellut. Lisäksi vika näyttö toisella käskyllä teki omat pisteen menetykset. Ukoilta 155p.

Esineruutu oli ihanteellinen. Taka rajalta tuuli, maasto oli tasaista ja koiran työskentelyn pystyi näkemään koko ajan. Sylvi merkkasi heti lähi esineen ja olin ihan varma, et nostaa, kun hyppäsi esineelle oikein etujalat suorina. No mutta, eipä nostanukkaa, ei kelvanu rinsessalle rotikan ja sakemannin suussa mälvääntynyt kenkä. AAAARRRRGGGG! Lisäksi se merkkasi myös takakulmasta esineen, muttei nostanut..Yritin viel ite nollankin uhalla käskyttää, et esine, ku lähetin sen pariinkin kertaan uudelleen. Esineen lisäksi siellä oli myös joku outo haju ihan lähellä esinettä. Kyllä kiehu, Koko viime viikko hangittaan taas näitä..En tajuu.

Matkalla tottiskentälle oli pakko soittaa Outille tsemppi puhelu, olin niin vittuuntunut, niin kylmissään, niin kiitos riittää kuuden tunnin ja ennenkaikkea tuollaisen esineruudun jälkeen.

Tottikset, nurmi kentällä, kaato sateessa, liukasta ja kylmää. Suoritin eka.  Alla eka tuomarin kommentti ja sitten mun kommentti

Seuraaminen: erinomainen. Reagoi hiukka ampumiseen. Tätä ei muuten tee kuin kisoissa. Varmaan johtunee mun jännityksestä.  Itse en oikein osannut arvioida miten meni, kun ei edes painanu...Mikä kylläkin on hyvä asia, täytynee olla tyytyväinen.

Henkilöryhmä. erinomeinen. Mulla ei ollu henkilöryhmää kun olin siihen menossa ja hiukka mietin, et mitäs nyt..nooh..tulihan ne siite sieltä.

Istuminen. Erinomainen.

Luoksetulo: erinomainen.

Seisominen: erinomainen.

Nouto: erinomainen, kuin oppikirjasta. Itse olen eri mieltä: Inisi valmistelevassa, murisi nostaessa, pyöröytti suussa pari kertaa ennenluovutusta. Ainoastaa nopeasta suorituksesta olen samaa mieltä.

Hyppy: puutteellinen. Ei hypännyt, haki vain kapulan. Jän kyllä aika kaukasi esteestä (olin juuri nähnyt edeltävän koiran liukastuvan hypyssä ja ontu niin kaameen näköisesti, että tuomari keskeytti) ja heitto meni aikas vinoon. Taas ininää valmistelevassa ja pelkkä nouto.

A: puuttellinen? Ei suorittanut a:ta kuin toisen suuntaan, taitaa olla kisapravuuri, ku treeneissä ei ikinä tee tuota.

Eteenmeno: erinomainen, samaa mieltä. Oikeesti ihan sika magee. :)

Paikallaolo: puuttellinen. Alkoi inistä noutojen aikaan ja nousi sitten ja lähti muka haistelee. Kaatosada oli rinsessalle liikaa..

Ja taas olin raivona. Ja jännitin tietty, et riittääkö mitenkään tulokseen. No mutta, tuomari tykkäsi Sylvistä ja antoi muista komiasti pisteitä. Sanoi loppupuhettelussa Sylviä hienoksi koiraksi, mahtava taskuraketti, jonka työskentelyä on ilo katsoa. Saatiin tottiksesta 74p.

Ilmeisesti tottis oli mennyt joiltain osin hyvin, koska muut kilpailijat tuli kehumaan koiraa..Itse en ollut yhtään tyytyväinen.

No mutta tavoite täytetty, HK2 vaikkakin tuli nyt  ihan paskalla kolmos tuloksella. Ei voi mitään. Eniten harmittaa esineet ja niihen käytetty työaika, joka ei ole näyttänyt tuottaneen tulosta. En oikeesti enää tiedä miten niitä pitäs reenata, et  kisoissa onnistuisi.