Oltiin Sylvin kanssa haku-kokeessa Leppävirralla, Konnuslahdessa.  Päivä alkoi tottiksella. Sylvi oli hyvässä vireessä, ilmoittautumiseen saakka. Sitten sen ilme muuttui..Alkoi siirtyy mun taakse ja oli sellasella ilmeellä, et ei saasta tää kenttä ja tää paikka, en pysty. Käskin sen seuraamaan, nousikin siitä mutta oli taas tosi outo. Ihmiset kyselivätkin, että onko se sairas vai mikä sille tuli. No mut tässä liikkettäin..

  • Seuraaminen: reagoi amupmiseen, mutta jatkoi kuitenkin ihan kohtalaisesti. Erittäin hyvä.
  • Istuminen erinomainen
  • Maahanmeno puutteellinen, ei menny maahan vaan jäi seisoo ja karkas mun luo tullen suoraan sivulle.
  • Seisominen puutteellinen, pysähty lähti hipsii ja lopulta juoksi mun vieressä..
  • Tasamaanouto erittäin hyvä, kilju..muutoin ok.
  • Hyppy erittäin hyvä..kiljumista
  • A erittäin hyvä...kiljumista
  • Eteenmeno erinomainen
  • Paikallaolosta lähti ennenkuin ehdin edes piiloon

Saatiin 70p. ja mahdollisuus maastoon..hitto, että ärsytti toi tottis..Mistä johtuu, paikasta vai kokeesta toi luiminen?!? Päätin mennä maastojen jälkeen takas kentälle treenaa..siitä tuonnempana. Tuomari kuitenkin kehui, että potenttia koirassa ois..harmi vaan noi epäonnistumiset...

Esineet oli ihan tavallisessa metsässä ja ihan tavallisia esineitä. En tajua miten se oli kaikille koirille niin vaikea! Sylvi nosti vaan yhden esinee..plaah 10p. siitä.

Olin valmis keskeyttää, mikäli ei toimis äijillä...Olin päättänyt, että jos nyt ei toimi..ni nää oli sitte kauden vikat kokeet..Ja ekana radalle.

Sylvi yllätti, haluu vissiin vielä tänä vuonna kokeisiin. Ihan mielettömän hienoa työskentelyä!!! Hienot suorat pistot 50 ja eteenpäin työskentelyä. Pitkiä pistoja ja loistavaa työtä! Nautin ihan sikana! 100 metrin paalulla aloin huolestua, ku ei ollu noussu vielä yhtään maalimiestä..Eka nousi vasta 180 metristä! Hirmusen kaukana, onneksi koiran into pysyi kokoajan samana. Kaksi viimeistä maalimiestä oli takakulmista. Saatiin 166p. Neljä pistettä meni ilmasuihin, ite mokasin kakkosella ja lähetin huolimattomasti näytöllä..koira ei tajunnu, että saa mennä. Tuomari sanoi, et ei se tainnu kuulla..anna vaan käsky. Ekalla maalimiehellä sanoin joo, kun toi rullaa..ups..olin vaan jotenkin huojentunu..ku joku lopulta löytyi. Sitte vois kuulema näytölle juosta kovempaa..Tästä olen samaa mieltä.

Tuomarina oli siis Ismo Lönnmark, kehui kovasti Sylvin maasto-osuutta.. Oli kuulema hänelläkin ilo katsella koiran työskentelyä. Kyllä se vaan niin on, että tuo tuollainen maastotyöskentelyn katsominen on ihan huippu palkitsevaa. Syy oli ihan super!

Lopputulema oli siis 246 ja II-tulos. Kyllä on ne ykköset tiukassa..kaiken on ihan pakko mennä nappiin, että siihen yltää.

Ajoin vielä takaisin kentälle. Sylvi lähti iloisella mielellä tekee, kunnes tajusi missä ollaan ja alko luimuilee. Vilkuili ympärilleen ja oli sen näkönen, et huh eihän täällä ookkaa muita. Teki tottista ihan kivasti, mutta paikalla oloon viedessä alko luimii..Lähti perään ja alkoi pissalle!!! Täh!?! Vein takas ja nyt makas paikalla, tosin ei kovin hyvällä ilmeellä...Mikä tässä nyt on..onko tämä paikka vai koe sidonnaista?!? Sovittiin Virpin kanssa, että mennään kisamaisesti treenaa eri paikoille ja pyydetään paikalle vieraita ihmisiä, kuten kokeissa..Lisäksi aijon käydä tuolla Konnuslahden koulun kentällä treenailee, että siitä paikasta tulee sille eri olo..Jos jotain ideoita tähän olis, otan ilolla vastaan.