Noniin, se on sitten kesä eikä kerkee päivittää..treenattu ollaan kyllä..ainakin jotakin..tunnaria ja kakea

Sylvi:

Sylvin tunnari treeni, sai uuden muodon...Kiitos Antin joka jeesas meitä tiistaina tunnarissa. Antti anto hyvän vinkin, olimme nääs umpikujassa. Hieno idea Antilta, joka ei koskaan oo koiralle tunnaria opettanu, kiitos Antti. Vääriltä kapuloilta poisottaminen oli ajanut meidät tilaan, jossa koira ei enää haistele, eikä kyllä enää edes yrittänytkään tehdä sitä oikein. Laitettiin Syy makaamaan siinä käskyllä kapuloiden eteen. Kapulat niin lähellä, ettei sen tarvitse edes nousta haistellakseen niitä. Rauhassa, rauhassa..Haisteli kapuloita kehuin ja kippas kappas nosti oman. Tätä on nyt tehty kaksi päivää. Lisäksi olen sanonut öp, öp vieraiden nostosta..Onnistumisia paljon enemmän. Eilen se jopa karkaili kapuloille haistelemaan ilman lupaa ja nostelemaan omaa. Kehuin ja annoin karata. Superia! Umpikuja ei sittenkään taida olla umpikuja.

Kakeissa maahanmeno ja istuminen, ehkä aavistuksen parantuneet..Seisominen molemmista onnistuu jo joistakin metreistä. Välillä pitää laittaa pallo pois, sillä meinaa alkaa kytätä liikaa.

Eilen oltiin Piian haku-ryhmässä vieraina, sillä meidän ryhmään ei saatu treenejä..Pirun heinäkuu, ihmiset ovat kiireisiä.  Sylvin palauttavat..ei oikein sujuneet..Tyhjä vastatuuleen on niin pirun vaikea, ei meinaa millään mennä...Näitä tyhjiä pitää kyllä alkaa tosissaan treenaa..Sylvi luottaa nenäänsä enemmän kuin minuun..Toisaaltahan se on viisaskoira, muta jokainen työskentelypiste ois kyllä ykköstä ajatellen tarpeen.

Näpsä:

Neiti Näpsä kasvaa..Oi, että se jopa välillä esittää sellasta isoa koiraa. Ui se ei vieläkään..kuinkahan meidän Maken vepe-koira haaveelle käy..

Näpsä on ottanu ihan perussettejä. Sivulla oloa, imutusta, merkkiä, alustaa, maahan menoja, istumista ja kake-jumppaa..Ja leikitty ollaan paljon!

Tiistaina PK-tottisvuorolla Näpsä treenas Ansan ja Kiran kanssa yhtäaikaa. Hiukka ois kiinnostanut muut, mutta pysy koko ajan messissä ja leikki kivasti. Otettiin eka sivulletuloja ja oloja, maahamenoa, eteentuloa, kakeja ja luoksetulo..Hienosti teki penne! Harri ja Virpi kehu, että hienosti treenaa häiriössä.

Eilen tehtiin noin 12m pitkä metsä jälki. Super! pysyy hienosti jäljellä ja nenä maassa, yks tenkkapoo tuli kun olin epähuomiossa tehny jäljen muurahaisten valtatietä ylittää..Voi aivastus ja kutina! Mentiin "valtatien yli" ja jatkettiin matkaa. Anni aina kyselee, että haisteleeko se kantapäästä varpaaseen, kyllä se haistelee! Ihan super! Hakua oisin halunnu ottaa, mut luulen että Piian ryhmässä on yhden koiran politiikka, joten jätettiin se...Pitäs kutsua joku kamu metsään mukaan, ni sai aloitettua noita tuuliharjoitteita.

Lisäksi otin parkkiksella vielä metallin noutoa..Hiukka oli tiukassa, mutta kolme onnistunutta tuomista. Kyllä se siitä.

Muutoin Näpäsän elämä entisellään. Kova se on pomppimaan ja kiipeilemään..Hiukka heikompaa hirvittää menoa katsoessa. Piisku saa leikittää pentua ajoittain..Sylvikin sais, mut ei halua..edelleenkään.  Tiistaina käytiin isojen koirien kanssa lenkillä (Sylvi, Juno ja Ansa) hyvin mänt. Pitäisi suunnitella penturehvejä, ku niin monella on nyt pentuja..ainakin yksi belgi ja tolleri ovat ilmoittautuneet vapaaehtoisiksi.

Viikonloppuna pennun kanssa jälkileirille! Kivaa! Näkee sisaruksia! Niin ja siaruksille terkkuja, käyn kyllä joka aamu tarkastaa oisko teillä uusia päivityksiä..mut en vaan urpona osaa kommentoida..Hertalle yritin yks päivä, mutta ei siitä mitään tullu..

Enää tämä ja huominen ja sitten mulla alkaa loma! Jeij! Ajatuksena on ekan viikon jälkeen painua mökille ja pysyä siellä mahdollisimman pitkään..Voi luke, kunnes Piiskulle tulee hot spot! Toivottavasti ei!

niin ja ps. Tänä aamuna ihmettelin mikä punainen pennun suussa oli, kun se tuli sisälle, aah..Vattu! Noniin..Sato on siis kypsynyt! Toivottavasti saan maistaa edes muutamaa, sillä Sylvi söi mansikat, niiden ollessa vihreitä..Ja Näpsä nosti taimet ylös...Onneksi en satsannut pihaan kovinkaan montaa euroa..