Voih, Näpsä ja Make aloitti eilen agilityn alkeiskurssin Acella! Makea jännitti asiaan kuuluvalla tavalla,kuten ensimmäisenä koulupäivänä konsanaan.  Hyvin oli menny, sieltä jo matkalta soiteltiin ja kerrottiin, että penne oli ollu etevä. Harri oli jopa kehunut luonnonlahjakkuudeksi! Tähän kohtaan pakko kyllä sanoa, että Kepo oli jo reenaillu mm. palkkausta, kiertoa ja sivulletuloja...salaa..

Ja nyt kuulema pitäs päästä reenaamaan hallille heti! Hyppy suoraa(ilman rimoja) olivat menneet ja siihen oli vielä laitettu putki. Huh hu..ja minä heti tästä kaikesta selityksestä ihan pihalle, et mikä ihmeen target?!? Loppuilta puhuttiinkin koirankouluttamisesta, mikä sen mukavampaa.

Itse treenasin Sylvillä eilen tossa omalla kentällä tottista ja kakeja..Ongelmat edelleen samat..Tosin eteenmeno oli nyt tosi jees.

Tänään olenkin sitten ollut Antti Konttisen valmennuksessa Sylvin kanssa. Hakua ja tottista siis.

Haussa otettiin kaksi kierrosta, ekalla piti itse suunnitella treeni. Otin palauttavan: Ekassa etukulmassa maalimies, jolta ilmasu, kaksi tyhjää ja kaksi maalimiestä joilta suora palkka. Eka meni ok, tosin vei rullan Antille..ops..Ekalle tyhjälle lähti hyvin, muta tuli samasta kohtaa pois, laitoin uudestaan ja lähti vinoon, korjaus ja sitten ok. pisto. Toinen saatto mennä ihan hyvin, en muista. Loput pistot ok.

Antin mielestä mielestä meni hyvin ja " Tältä treenamisen pitäisi näyttää."  Halusin, että saatas Sylvistä vielä se viimenen silausirti ja Antti suositteli palkan vaihtamista leluun, koska leikkii ja taistelee niin hyvin. Lisäksi aloitettiin yliheiton opettamista, joka meiltä puuttuu vielä kokonaan.

Toisella kierroksella siis neljä tai viisi maalimiestä, kahdelta ekalta ilmasu muutoin suora lelu palkka. Eli etukulmien jälkeen aloitettiin heiton harjoittelu..No joo, siinä sattu ja tapahtu. Ekalle mm:lle jätettäessä alko huutaa vimmatusti, meni ihan yli, ku ei päässy mukaan keskilinjalle, joten tää lähetys epäonnistui, sitten tokalla jätin istumaan, ni sotkeutu rullaan..sitten alko sujuu ihan kivasti..Jee, jee..Lelu palkasta oli eka ihan ihmeissään, mut leikki hyvin.

Lisäksi täytyy kiinnittää huomiota siihen, kuinka lähden alueelta pois. = Koiraa innostaen ja leikkien.

Otettiin vielä tottista kaksi kiekkaa ja kuten edellisestä voi päätellä, palkattiin leikillä kaikki.

  • Ekalla näytin noutoja, Antin mielestä Syyn ääni pitää mun nyt unohtaa, sillä pilaan kuulema koko liikkeen...hhmmm..tää jäi ahistaa mua. Ääni kuulema lähtee siitä, että sen mielestä se on niin kivaa. Mutta, jos sivulla huutaa, ni siihen pitää puuttua.
  • Seuraamista, tässä kohtaa alettiin puhua vaatimisista ja pakottoista..No niin ja nyt se tapahtui, olen elämäni ensimmäisen kerran käyttänyt Sylville pakotetta (nyppäsin pikku hihnasta). Ja elämänsä eka kerran Sylvi usko sitä! Wau! Vastapainoksi sai sitten hyvän palkan patukalla.
  • Maahanmenoja treenettiin nopeammiksi patukka leikillä, teki pari han nopeetakin.
  • Patukasta irrottamista, tää on ollu meille vaikeeta, mut sain pari onnistumista.
  • Paikalla olossa, oli jo saanut hiukka painetta päähänsä ja kas lähti hiippailee sieltä samaan tyyliin kuin kokeessa. Kävin käskee uudestaan maahan, sellasella äänensävyllä, et oikeesti näytti siltä, että otti tosissaa..Tyyliin ups, nyt se on pahana, multa lähtee henki jos nousen! Loppuajan makasikin hyvin ja kävin välillä kehumassa ja palkkaamassa

Toka kierros = amupista

  • Joo reagoi niihin, kun oli sitä painetta alla..mut paransi loppua kohti ja alko vaan yrittää enemmän, hyvä niin. Sai taas patukka palkan.

Lopuksi vielä yksi seikka jo on minusta merkittävä. Otti niin kovasti onkeensa paineesta, että elämänsä eka kertaa uskoi siinä käskyä ja makasi niin kentällä kuin Mariannenkin kanssa jutellessa koko ajan siinä, uskomatonta. Sylvin siis täytyi täyttää melkein kuusi, kun päivä jolloin se ensimmäisen kerran totteli todella saapui keskuuteemme. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Sinänsä oli kiva huomata, että tuossa koirassa on edelleenkin enemmän sitä jotain, mitä minä en ole osannut siitä käsiin kaivaa...Ihana Syy, on se kyllä hieno eläin!

Huomenaamulla mennäänkin Satun toko-valmennukseen ja siitä suoraan jatkaa haku-treenejä..Mahtavaa!