Nyt tuli kyllä sellanen polte kesään, että ei mitään rotia. Käytiin nääs treenaa ilmasuja Wilman kanssa. Mulla oli vaan Näppylä mukana ja voi että, sehän oli taas ihan lapsinero.

Olin miettyny pääni puhki, kuinka opetan Näpsällä rullailmasua. Takperin ketjuttamalla vai vanhaan tyyliin. Laiskuuttani päädyin vanhaan tyyliin, ja mikäs siinä on muka vikaa?!? Sylville on opetettu niin ja sillä ei juurikaan ilmasuissa ole ollut ongelmia.  Vanhatyyli siis: Treenataan kentällä irtorullilla. Maalimies edessä > koira lähetetään > odotetaan, et tajuu ottaa rullan (maalimies voi auttaa esim heilaustamalla rullaa) > ottaa rullan < tuo ohjaajalle, joka ei kehu (Ohjaaja on edennyt keskilinjalla) > lähettää näytölle, jossa maalimies palkkaa superisti.

Ekalla Wilma hiukan heilautti rullaa ja piti kättä rullan päässä..Otti ja toi..Ekalle näytölle pyysin Wilmaa kutsuu Näpsää, muille ei todellakaan tarvinnu. Otettiin eka kolme toistoo ja uusinta kierroksella neljä. Olin siis todella yllättyny, kuinka nopeesti tajus homman..Sylvillä meni paljon pitempään Piiskusta puhumattakaan. Jonkin verran se häslää maalimiehelle ennen rullan ottoa, mut kai se vielä saa. Luovutusasento ei "vielä" ihan priimaa, mut näköjään tarjoo suoraan sivulle suuntaista, ku on niin kiire juosta takas. Täytyy ite olla vaan aikas nopee, ettei lähe takas rulla suussa.  Palkkana oli ruokaa ja lelu vikalla..Lelua varmaan lisään jossain vaiheessa, mut en ihan vielä...

Kiitos Wilma!

On se vaan niin hieno laji! Ja Näpsä näytti hyvälle liiveissä, valjaissa ja rullapannassaan..selkeesti ensi kesän kuuminta muotia.